Na co se ptáte: GDPR a ochrana osobních údajů

Co vás nejčastěji zajímá o GDPR a ochraně osobních údajů? Jak probíhá kontrola od Úřadu pro ochranu osobních údajů, jestli můžete využívat nakoupené databáze pro rozeslání newsletterů nebo jak řešit osobní údaje u zaměstnanců. 

Odpovědi na vaše nejčastější dotazy se dozvíte právě tady. A kdyby náhodou ne, prostě nám napište, zavolejte nebo se od nás nechte proškolit

12 zodpovězených dotazů

Potřebujete poradit?

Naposledy zodpovězené dotazy

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Zpracovatel je někdo, kdo zpracovává osobní údaje na pokyny správce. Správce osobních údajů, který rozhoduje, co se děje s…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Záznamy o činnostech zpracování ukazují, kdo má ve firmě k jakým osobním údajům přístup. Vést tyto záznamy musí podle GDPR…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Nemusíte, resp. ani nemůžete. Ačkoliv byste na některé zaměstnance po jejich odchodu nejraději co nejrychleji zapomněli, nemůžete…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Na průběh kontrol z ÚOOÚ se nás ptáte opravdu často. Chystáme pro vás proto k tomuto tématu praktický článek, ve kterém se…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Zadává vám někdo pokyn, abyste něco provedli s jeho osobními údaji? Pak jste jeho zpracovatel. Můžete pak zpracovávat jenom to, k…

Zobrazit celou odpověď
KarolinaK

Karolína Kropíková odpovídá na dotaz

Kdy můžete být správcem osobních údajů? Vždy, když budete rozhodovat o tom, co, jak a proč se bude zpracovávat. Toto zpracování…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Co dělá pověřenec? Je to takový interní kontrolor zpracování osobních údajů ve firmě - poskytuje poradenství ohledně zpracování,…

Zobrazit celou odpověď
PetraD

Petra Dolejšová odpovídá na dotaz

Nařízení GDPR ani jiný zákon žádnou konkrétní dobu uchování osobních údajů nestanoví. Je potřeba se zamyslet, proč soutěž dělám,…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Souhlas je jeden z důvodů, na základě kterých můžete zpracovávat osobní údaje. Vždy byste se měli zamyslet, zda nemůžete údaje…

Zobrazit celou odpověď
KarolinaK

Karolína Kropíková odpovídá na dotaz

Právo být zapomenut, nebo chcete-li - právo na výmaz - je vaše možnost žádat např. po firmě, která zpracovává vaše osobní údaje,…

Zobrazit celou odpověď
KarolinaK

Karolína Kropíková odpovídá na dotaz

Úřad pro ochranu osobních údajů je nezávislý orgán, který hlídá, aby nedocházelo k porušování předpisů týkajících se osobních…

Zobrazit celou odpověď

Tomáš Pauch odpovídá na dotaz

Cookies asi znáte jako krátké textové soubory vytvářené webovým serverem a ukládané v počítači prostřednictvím prohlížeče. Co…

Zobrazit celou odpověď

Na vaše dotazy odpovídá náš tým specialistů

Stavíme mosty mezi právem
a realitou vašeho podnikání

Vaše smlouvy budou neprůstřelné
a srozumitelné

Máme praktický přesah a myslíme
na všechny situace

Věci řešíme bez průtahů a
zbytečné omáčky okolo

Předem víte, kolik
a za co platíte

Buďte v obraze. Jednou za měsíc vám pošleme všechno, co potřebujete vědět, abyste se nedostali do maléru.

E-mail není zadán ve správném formátu (např. vasemail@email.com). X