GDPR pro firmy

Máme plno
gdpr pro firmy

Proč dorazit: Protože osobní údaje byste měli mít v pořádku nejen kvůli úřadům a hrozbě vysokých pokut, ale taky kvůli svým zákazníkům, dobrému jménu a pověsti profesionálů.

A protože dát si vše do souladu s GDPR možná není tak složité, jak si myslíte. Klíčem je pochopit základní principy. Ty vám představíme na konkrétních příkladech, abyste už nemuseli tápat, kdy je váš dodavatel v roli správce a kdy zpracovatele, kdy potřebujete souhlas se zpracování osobních údajů (a co v něm má být) a kdy o něm stačí informovat, nebo co dělat, když vám přijde oznámení o kontrole z ÚOOÚ či žádost o výmaz od bývalého zaměstnance. Tohle a spoustu dalších zapeklitostí vám objasní Petra Dolejšová.

Bojíte se nudné právničiny? Zbytečně. Petry školení vás bude bavit, za to dáme ruku do ohně. Nečekejte suchý výčet paragrafů, ale nálož příkladů z praxe podaných způsobem, který vám utkví v hlavě.

Co se na školení naučíte?

Co jsou osobní údaje: 

Co všechno jsou osobní údaje a kde konkrétně je hledat (zaměstnanecká agenda, databáze klientů, marketingová zpracovávání, dokumentace z akcí podniků - foto, videozáznamy, soutěže. 

Co je zpracování osobních údajů: 

Co se (ne)považuje za zpracování, kdo jsou správci a zpracovatelé, jaké máte povinnosti vztahující se ke zpracování podle současného zákona a chybět nebudou ani příklady z praxe.

Nejčastější chyby při zpracování osobních údajů:

Nejčastější chyby podle Úřadu pro ochranu osobních údajů, cookies a jejich nastavení.

GDPR: 

Co je to GDPR a jaké změny přineslo, největší otazníky pojící se k nové úpravě (pověřenec pro osobní údaje, záznamy o zpracování osobních údajů, povinnosti při úniku osobních údajů), výhody a nevýhody GDPR, vysvětlení nových institutů GDPR a jakým způsobem je zajistit.

Tipy z praxe k GDPR:

Jak se k GDPR postavit a čím začít při úpravě nakládání s osobními údaji, vnitřní systémy a jejich nastavení, školení zaměstnanců – kdy ano a kdy ne, nastavení informací a souhlasů, (ne)jmenování pověřence.

Ukázky z praxe pro jednotlivá oddělení firmy: 

Efektivní úprava osobních údajů v marketingu, v zaměstnanecké agendě, ve vnitřních systémech nebo v databázích klientů.

Pro koho se školení hodí?

pro majitele firem a všechny, kdo o založení firmy uvažují

pro agentury nebo freelancery, kteří pro klienty zpracovávají osobní údaje

pro personalisty

Harmonogram školení

9:00

Registrace

9:30

Osobní údaje, zpracování a časté chyby

10:45

Coffee break

11:00

Nařízení GDPR, tipy z praxe, zaměření na jednotlivá oddělení

12:30

Předpokládaný konec

Školením vás provede

Petra Dolejšová

Petra už za svou praxi proškolila přes 10 tisíc začínajících i zkušených podnikatelů, marketérů či novinářů. Její přednášky vám utkví v hlavě nejen díky zajímavému a praktickému obsahu, ale taky díky osobitému výkladu – nečekejte citování paragrafů a strohou mluvu advokátů, ale nálož příkladů z praxe v podání, které vás rozhodně nebude nudit.

Specializace:

  • Autorská práva a duševní vlastnictví
  • GDPR a ochrana osobních údajů
  • Marketingové právo

Co říkají ti, které jsme už proškolili?

Na co se často ptáte?

Odnesu si ze školení certifikát?

Ze školení si odnesete hlavně tunu nových praktických znalostí, které vás ušetří trablů s Úřadem pro ochranu osobních údajů. Pokud na to ale nutně potřebujete i papír, dejte nám vědět, zařídíme to.

Co dostanu za materiály?

Na stole vás bude čekat vytištěná prezentace s prostorem na poznámky a po školení vám pošleme praktické materiály, ke kterým se můžete kdykoliv vracet pro osvěžení nabytých znalostí.

Mám si něco vzít s sebou?

S sebou si vezměte propisku a jestli už psaní rukou považujete za oldschool záležitosti, tak notebook. Wifi máme, ale vyřizovat maily během školení spíš nestihnete - a ani se vám nebude chtít, protože vás školení bude bavit. 

Je možné uspořádat školení u nás ve firmě?

Ano. Rádi proškolíme váš tým přímo u vás a obsah školení přizpůsobíme vaší firmě a oboru, ve kterém působíte, stačí říct

Další školení a nejbližší termíny

Právní základy pro grafiky

  • 29. 4. 2020
  • 1 900 Kč
Umění chodit v autorských právech vám ušetří čas, nervy i peníze. Své o tom vědí ti, co to neuměli. 

Rustonka - budova R3, Sokolovská 695/115b, 186 00 Praha 8 - Karlín

Chci vědět víc

Právo pro e-shopy

  • 2. 6. 2020
  • 2 900 Kč
Právních nástrah, co vám můžou zkomplikovat podnikání, není zrovna málo. Na školení zjistíte, jak se jich vyvarovat.

Rustonka - budova R3, Sokolovská 695/115b, 186 00 Praha 8 - Karlín

Chci vědět víc

GDPR pro firmy

Osobní údaje byste měli mít v pořádku nejen kvůli úřadům a hrozbě vysokých pokut, ale taky kvůli svým zákazníkům, dobrému jménu a pověsti profesionálů.
Chci vědět víc

Stavíme mosty mezi právem
a realitou vašeho podnikání

Vaše smlouvy budou neprůstřelné
a srozumitelné

Máme praktický přesah a myslíme
na všechny situace

Věci řešíme bez průtahů a
zbytečné omáčky okolo

Předem víte, kolik
a za co platíte

Buďte v obraze. Jednou za měsíc vám pošleme všechno, co potřebujete vědět, abyste se nedostali do maléru.

E-mail není zadán ve správném formátu (např. vasemail@email.com). X