GDPR pro firmy

Proč dorazit: Protože osobní údaje byste měli mít v pořádku nejen kvůli úřadům a hrozbě vysokých pokut, ale taky kvůli svým zákazníkům, dobrému jménu a pověsti profesionálů.

A protože dát si vše do souladu s GDPR možná není tak složité, jak si myslíte. Klíčem je pochopit základní principy. Ty vám představíme na konkrétních příkladech, abyste už nemuseli tápat, kdy je váš dodavatel v roli správce a kdy zpracovatele, kdy potřebujete souhlas se zpracování osobních údajů (a co v něm má být) a kdy o něm stačí informovat, nebo co dělat, když vám přijde oznámení o kontrole z ÚOOÚ či žádost o výmaz od bývalého zaměstnance. Tohle a spoustu dalších zapeklitostí vám objasní Karolína Kropíková.

Bojíte se nudné právničiny? Zbytečně. Karolíny školení vás bude bavit, za to dáme ruku do ohně. Nečekejte suchý výčet paragrafů, ale nálož příkladů z praxe podaných způsobem, který vám utkví v hlavě.

Co se na školení naučíte?

Co jsou osobní údaje: 

Co všechno jsou osobní údaje a kde konkrétně je hledat (zaměstnanecká agenda, databáze klientů, marketingová zpracovávání, dokumentace z akcí podniků – foto, videozáznamy, soutěže. 

Co je zpracování osobních údajů: 

Co se (ne)považuje za zpracování, kdo jsou správci a zpracovatelé, jaké máte povinnosti vztahující se ke zpracování podle současného zákona a chybět nebudou ani příklady z praxe.

Nejčastější chyby při zpracování osobních údajů:

Nejčastější chyby podle Úřadu pro ochranu osobních údajů, cookies a jejich nastavení.

GDPR: 

Co je to GDPR a jaké změny přineslo, největší otazníky pojící se k nové úpravě (pověřenec pro osobní údaje, záznamy o zpracování osobních údajů, povinnosti při úniku osobních údajů), výhody a nevýhody GDPR, vysvětlení nových institutů GDPR a jakým způsobem je zajistit.

Tipy z praxe k GDPR:

Jak se k GDPR postavit a čím začít při úpravě nakládání s osobními údaji, vnitřní systémy a jejich nastavení, školení zaměstnanců – kdy ano a kdy ne, nastavení informací a souhlasů, (ne)jmenování pověřence.

Ukázky z praxe pro jednotlivá oddělení firmy: 

Efektivní úprava osobních údajů v marketingu, v zaměstnanecké agendě, ve vnitřních systémech nebo v databázích klientů.

Pro koho se školení hodí?

  • pro majitele firem a všechny, kdo o založení firmy uvažují
  • pro agentury nebo freelancery, kteří pro klienty zpracovávají osobní údaje
  • pro personalisty

Školením vás provede

Karolína Kropíková

Specializace:

  • Autorská práva a duševní vlastnictví
  • GDPR a ochrana osobních údajů
  • Korporátní & obchodní právo, M&A
  • Právo v e-commerce

Co říkají ti, které jsme už proškolili?

Na co se často ptáte?

Odnesu si ze školení certifikát?

Ze školení si odnesete hlavně tunu nových praktických znalostí, které vás ušetří trablů s Úřadem pro ochranu osobních údajů. Pokud na to ale nutně potřebujete i papír, dejte nám vědět, zařídíme to.

Co dostanu za materiály?

Na stole vás bude čekat vytištěná prezentace s prostorem na poznámky a po školení vám pošleme praktické materiály, ke kterým se můžete kdykoliv vracet pro osvěžení nabytých znalostí.

Mám si něco vzít s sebou?

S sebou si vezměte propisku a jestli už psaní rukou považujete za oldschool záležitosti, tak notebook. Wifi máme, ale vyřizovat maily během školení spíš nestihnete – a ani se vám nebude chtít, protože vás školení bude bavit. 

Je možné uspořádat školení u nás ve firmě?

Ano. Rádi proškolíme váš tým přímo u vás a obsah školení přizpůsobíme vaší firmě a oboru, ve kterém působíte, stačí říct

Další školení a nejbližší termíny

Stavíme mosty mezi právem
a realitou vašeho podnikání

Vaše smlouvy budou neprůstřelné
a srozumitelné

Máme praktický přesah a myslíme
na všechny situace

Věci řešíme bez průtahů a
zbytečné omáčky okolo

Předem víte, kolik
a za co platíte

Buďte v obraze. Jednou za měsíc vám pošleme všechno, co potřebujete vědět, abyste se nedostali do maléru.

E-mail není zadán ve správném formátu (např. vasemail@email.com). X